Atunci când efectuați tranzacții cu cardul (plată la magazin sau online, retragere de numerar de la bancomat), în monede diferite de cea a cardului dumneavoastră, băncile emitente și acceptatoare vă oferă servicii de schimb valutar la diverse cursuri și comisioane.

Pentru a asigura consumatorilor o mai mare transparență și comparabilitate a costurilor generate de schimburile valutare, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au adoptat REGULAMENTUL (UE) 2019/518, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 924/2009 în ceea ce privește anumite comisioane pentru plățile transfrontaliere efectuate în interiorul Uniunii și comisioanele de conversie monetară.

Conform reglementării menționate mai sus, atunci când o tranzacție cu cardul este efectuată în orice monedă din Spațiul Economic European (SEE) diferită de moneda contului cardului folosit în operațiune, costul total de conversie monetară perceput de banca emitentă a cardului va fi exprimat ca adaos procentual la cursul de schimb valutar de referință euro emis de Banca Centrală Europeană (BCE). În cazul unei conversii între două monede din afara zonei euro, comisionul adăugat se bazează pe o rată derivată față de euro din cele două rate de schimb corespunzătoare publicate de BCE (de exemplu: cursul derivat BCE RON/HRK se va calcula prin raport între cursul BCE EUR/HRK și cursul BCE EUR/RON).

Vista Bank își informează clienții cu privire la costul total de conversie monetară după cum urmează:

  • Prin serviciul Alerte SMS, oferit gratuit tuturor clienților la emiterea cardului.
  • Prin calculatorul de pe această pagină.

Calculatorul de mai jos prezintă o comparație orientativă între costurile totale de coversie monetară (cursuri valutare și comisioane aferente) ale tranzacțiilor efectuate cu cardurile Vista Bank în valutele din Spațiul Economic European (SEE)* sau Marea Britanie și cursurile de referință BCE. Dacă moneda cardului dumneavoastră este aceeași cu moneda tranzacției, nu există costuri de conversie monetară.

* Spațiul Economic European (SEE) include, pe lângă statele membre ale Uniunii Europene, și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Note:

  • Cursurile BCE fluctuează zilnic.
  • Ratele publicate pe acest site sunt actualizate în fiecare zi lucrătoare, cu aproximație la ora 10:00.
  • Ratele aplicabile la debitarea sumei din cont sunt cele valabile la data decontării tranzacției de către Visa și pot diferi de cele valabile la data autorizării/efectuării tranzacției.

Cardul meu Vista Bank este în:

Cardul meu Vista Bank este de tipul:

Calculează
Moneda tranzacției Adaos procentual la Cursul BCE
Am nevoie de un cont curent.
MAI MULTE
Îmi doresc o casă.
MAI MULTE
Afacerea mea are nevoie de finanțare.
MAI MULTE
Vreau să economisesc.
MAI MULTE
Când un business e activ 24 de ore pe zi. Chiar și în weekend.
Testează noua generație de aplicații online - Vista Internet și Mobile Banking.
Soluții moderne pentru nevoile tale personale și de business.
Mai multe
Asistență Clienți
Agenții noștri dedicați sunt disponibili oricând.
INTRĂ ÎN CONTACT
Deschide un Cont
Deschide-ți contul, și noi îți vom deschide lumea finanțelor.
Cont nou
Credit Ipotecar
O casă pentru familia ta.
CERE O OFERTĂ
Noi, Vista Bank, punem egal între interacțiunea umană și cea profesională. Dialogul tău cu banca înseamnă, de fapt, dialog între oameni. În fiecare zi ne propunem să fim banca importantă din viața ta și a afacerii tale. Să fim mai aproape, mai prompți, mai puternici. Să valorificăm experiența și parteneriatul nostru pentru a construi împreună oportunități viitoare. Cu noi, proiectele tale sunt întotdeauna pe mâini bune.

Pentru că noi facem bankingul uman.

La dispoziția ta,

Vista Bank
#closer #faster #stronger