Consiliul de Administrație
Comitetul de Conducere

Consiliul de Administrație

Banca are un Consiliu de Administrație format din persoane desemnate de Adunarea Generală a Acționarilor și aprobate de Banca Națională a României. Consiliul de Administrație cuprinde atât membri executivi, cât și membri non-executivi independenți. Rolul Consiliului de Administrație este acela de a stabili direcțiile generale ale activității Băncii și obiectivele de afaceri ale acesteia, precum și de a superviza și monitoriza activitatea Comitetului de Conducere al Băncii.

În prezent, componența Consiliului de Administrație este:

Stavros Lekkakos Președinte
​Pavlina Tavridaki Membru non-executiv
Theodoros Efthys Membru non-executiv
Cătălin Vasile Pârvu Membru non-executiv
Ilias Volonasis Membru non-executiv
Panagiotis Konstantaras Membru non-executiv
Georgios Athanasopoulos Membru executiv
Theodor-Cornel Stănescu Membru executiv

Comitetul de Conducere

Deciziile luate la nivelul Consiliului de Administrație sunt puse în aplicare de Comitetul de Conducere, care asigură conducerea executivă a Băncii și supraveghează activitățile zilnice ale acesteia.

Componența actuală a Comitetului de Conducere este:

Georgios Athanasopoulos – Director General și Membru al Consiliului de Administrație

Domnul Athanasopoulos este un profesionist cu o experiență de peste 30 de ani în sectorul bancar, atât în Grecia, cât și în România. Dumnealui are cunoștințe solide în retail și corporate banking, managementul riscului și planificare strategică. Domnul Athanasopoulos s-a alăturat Vista Bank (Romania) în 2010 (denumită atunci Marfin Bank România), iar înainte a ocupat diverse poziții manageriale în sistemul bancar din Grecia, la Marfin Egnatia Bank, Laiki Bank, Millenium Bank și Ergobank. Domnul Athanasopoulos are pregătire economică, obținând diploma de licență de la Universitatea din Coventry - Coventry Business School din Marea Britanie și diploma Master in Business Administration (MBA), acreditată de AAACSB, de la Universitatea din Louisville (SUA). Vorbește fluent limbile greacă și engleză.

Cornel Theodor Stănescu – Prim Director General Adjunct și Membru al Consiliului de Administrație

Domnul Stănescu are o experiență de peste 30 de ani în sectorul financiar-bancar. Înainte de a se alătura Vista Bank in 2007 (denumită atunci Marfin Bank Romania), a fost Director General Adjunct și Trezorier al Emporiki Bank România - membră a Grupului Credit Agricole, Director General Adjunct și Vicepreședinte al Agras-Omniasig, Director General Adjunct al Romanian International Bank (actualmente Idea Bank) și a deținut pozițiile de Trezorier, Director General Adjunct și Prim Vicepreședinte la Banca Agricolă S.A. Domnul Stănescu a absolvit Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Finanțe, Bănci și Contabilitate și deține o diplomă Executive Master of Business Administration (EMBA) de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie. Este membru fondator al ACI România - Asociația Piețelor Financiare. Vorbește fluent limbile română, engleză și italiană.

Periklis Voulgaris – Director General Adjunct
(în curs de autorizare de către BNR)

Domnul Voulgaris are o experiență de peste 27 de ani în sectorul financiar-bancar. S-a alăturat Vista Bank în 2024, unde coordonează ariile Corporate, Agribusiness, Rețea Retail, Business Support și Marketing. Anterior, dumnealui a fost Vicepreședinte Executiv Wholesale Banking la Alpha Bank România timp de 16 ani și a deținut funcții de conducere în diviziile de investment banking ale Alpha Bank atât în Grecia, cât și în România. Domnul Voulgaris deține o diplomă în Inginerie Mecanică de la Universitatea Aristotel din Grecia, o diplomă Master în Inginerie Mecanică Avansată și o diplomă Master in Business Administration (MBA), ambele de la Imperial College din Marea Britanie. Vorbește fluent limbile greacă și engleză, precum și limba română la nivel conversațional.

Ovidiu Crăciunaș– Director General Adjunct

Domnul Crăciunaș are o experință de peste 20 de ani în sectorul bancar, din care peste 14 ani în cadrul Vista Bank (denumită anterior Marfin Bank). Coordonează funcțiile sistemului de control intern: administrarea riscurilor, conformitate și anti-fraudă, având o experiență semnificativă în domeniu. Domnul Crăciunaș a absolvit Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Economie, specializarea Bănci și Piețe de Capital și deține două diplome de Master în Business Administration (MBA) la Universitatea “Babeș-Bolyai”, respectiv în Dezvoltarea Economică a Întreprinderilor la Academia de Studii Economice din București. Este membru CAFR (Camera Auditorilor Financiari din România) din 2009.

Când un business e activ 24 de ore pe zi. Chiar și în weekend.
Testează noua generație de aplicații online - Vista Internet și Mobile Banking.
Soluții moderne pentru nevoile tale personale și de business.
Mai multe
Asistență Clienți
Agenții noștri dedicați sunt disponibili oricând.
INTRĂ ÎN CONTACT
Deschide un Cont
Deschide-ți contul, și noi îți vom deschide lumea finanțelor.
Cont nou
Credit Ipotecar
O casă pentru familia ta.
CERE O OFERTĂ
Noi, Vista Bank, punem egal între interacțiunea umană și cea profesională. Dialogul tău cu banca înseamnă, de fapt, dialog între oameni. În fiecare zi ne propunem să fim banca importantă din viața ta și a afacerii tale. Să fim mai aproape, mai prompți, mai puternici. Să valorificăm experiența și parteneriatul nostru pentru a construi împreună oportunități viitoare. Cu noi, proiectele tale sunt întotdeauna pe mâini bune.

Pentru că noi facem bankingul uman.

La dispoziția ta,

Vista Bank
#closer #faster #stronger