Plățile Instant continuă să se extindă în România: VISTA BANK devine a cincea instituție bancară ce oferă Plăți Instant clienților proprii

09 august 2021

COMUNICAT DE PRESĂ COMUN TRANSFOND – VISTA BANK

Începând de astăzi, 9 august 2021, grupul băncilor care furnizează Plăți Instant adaugă un nou membru, VISTA BANK, care, independent de perioada dificilă pe care am traversat-o cu toții, a depus toate eforturile și a finalizat cu succes procesul de aderare la sistemul oferit de TRANSFOND băncilor din România. Continuarea propagării plăților instant demonstrează utilitatea și eficiența serviciului, ușurința lui în utilizare, atractivitatea pentru consumatorii finali dar și pentru instituțiile financiar bancare.

În acest moment, comunitatea băncilor care au în portofoliul de servicii plățile instant are în componență: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română și Vista Bank, bănci orientate către inovare, satisfacția clienților și preîntâmpinarea nevoilor acestora.

Serviciul Plăți Instant asigură transferul banilor în mai puțin de 10 secunde între bănci, conform regulilor înscrise în schema de plată care guvernează acest instrument de plată. În practică, încă de la lansare, durata reală a transferului între două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde. O astfel de plată poate fi efectuată oricând (24/7/365), iar valoarea ei individuală se încadrează sub 50 mii lei. Plățile Instant sunt puse la dispoziția utilizatorilor finali de servicii financiare, fie aceștia consumatori, fie business-uri, precum și băncilor și altor furnizori de servicii de plăți care doresc să activeze în piața locală, permițând concretizarea uneia dintre cele mai importante cerințe ale open-banking-ului, respectiv transferul de fonduri în timp real între clienți. Dezvoltarea continuă a serviciului menține România pe harta țărilor aliniate la standardele cele mai moderne în domeniu.

”Consecvenți strategiei noastre de a oferi servicii de înaltă calitate clienților noștri și de a transforma experiența clientului în conformitate cu așteptările sale, am inițiat proiectul de Plăți Instant împreună cu TRANSFOND. Plățile Instant vor deveni noul standard de plată în viitorul apropiat, schimbând perspectiva plăților, întrucât clienții pot efectua tranzacții în timp real și în afara orelor de program, în orice zi a anului. Mulțumim TRANSFOND pentru excelenta colaborare pe toată perioada implementării proiectului.” - a declarat Georgios Athanasopoulos, Director General VISTA BANK

”Este o certitudine că, atât la nivel european cât și pe plan internațional, plățile instant vor reprezenta standardul de efectuare a tranzacțiilor electronice și suntem convinși că acesta se va generaliza și în piața românească într-un orizont de timp pe care îl considerăm destul de apropiat. Odată relansate procesele economice generale, suntem încrezători că băncile vor reîncepe să înregistreze vitezele așteptate de dezvoltare a serviciilor lor și vor face demersurile necesare pentru aderarea la serviciul Plăți Instant, având în vedere, că, din practicile existente, oferirea acestui serviciu poate îmbunătăți procentul de retenție a clienților și poate atrage și clienți noi.” - a declarat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND

Din punct de vedere al volumelor de plăți, serviciul Plăți Instant înregistrează în primele 7 luni din acest an cu 55% mai multe tranzacții decât în tot anul 2020, iar tendința este una de permanentă creștere, de la o lună la alta. Cu fiecare instituție financiară înrolată, efectul de rețea amplifică adresabilitatea serviciului, oferind clienților finali o experiență completă de plată, care va fi disponibilă în final oricărui deținător de cont bancar sau de plată.

Concret, pentru a plăti instant, utilizatorului final de servicii de plăți nu îi este necesară nici achiziția sau instalarea unei aplicații dedicate serviciului și nici înregistrarea într-o interfață distinctă pentru plățile instant. Singura condiție care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plățile instant este ca serviciul să fie oferit de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al celui care inițiază plata și de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al beneficiarului plății, în special prin platformele de tip mobile banking și de internet banking (deși există deja și oferte de astfel de servicii disponibile chiar la ghișeele fizice ale băncilor, dacă un client doritor nu este ”conectat” sau ”conectabil”).

Despre VISTA BANK

VISTA BANK este prezentă pe piața bancară din România începând cu anul 1998, fiind cunoscută anterior sub numele de Marfin Bank. Prin preluarea în iulie 2018 de către un nou acționar puternic, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei, banca a cunoscut o importantă consolidare la nivel de business, management și strategie. Cu o rețea de 31 de sucursale, Vista Bank oferă clienților persoane juridice medii și mari, precum și clienților persoane fizice cu venituri peste medie, soluții financiare cu valoare adăugată și servicii personalizate, de calitate superioară. Pentru mai multe informații: www.vistabank.ro

Despre TRANSFOND

TRANSFOND este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților comerciale interbancare. Activitatea principală constă în furnizarea de servicii instituțiilor financiare și financiar-bancare, în ceea ce privește plățile interbancare de retail în moneda locală și în euro, atât național cât și transfrontalier. Obiectivul TRANSFOND este acela de a consolida și diversifica activitatea curentă, cu accent pe componenta IT&C. Astfel, TRANSFOND a dezvoltat o serie de soluții complexe și performante în beneficiul unor segmente mai largi ale sectorului financiar autohton în special, dar și ale tuturor tipurilor de operatori economici locali: servicii de Facturare Electronică și servicii de Arhivare Electronică. Pentru mai multe informații: www.transfond.ro, www.aliaspay.ro, www.platiinstant.ro, www.facturielectronice.ro.

Când un business e activ 24 de ore pe zi. Chiar și în weekend.
Testează noua generație de aplicații online - Vista Internet și Mobile Banking.
Soluții moderne pentru nevoile tale personale și de business.
Mai multe
Asistență Clienți
Agenții noștri dedicați sunt disponibili oricând.
INTRĂ ÎN CONTACT
Deschide un Cont
Deschide-ți contul, și noi îți vom deschide lumea finanțelor.
Cont nou
Credit Ipotecar
O casă pentru familia ta.
CERE O OFERTĂ
Noi, Vista Bank, punem egal între interacțiunea umană și cea profesională. Dialogul tău cu banca înseamnă, de fapt, dialog între oameni. În fiecare zi ne propunem să fim banca importantă din viața ta și a afacerii tale. Să fim mai aproape, mai prompți, mai puternici. Să valorificăm experiența și parteneriatul nostru pentru a construi împreună oportunități viitoare. Cu noi, proiectele tale sunt întotdeauna pe mâini bune.

Pentru că noi facem bankingul uman.

La dispoziția ta,

Vista Bank
#closer #faster #stronger