Vista Bank lanseaza aplicatia mobila Vista 3D Secure pentru plati online cu cardul in stricta siguranta

31 iulie 2020

Vista Bank lansează Vista 3D Secure – o aplicație mobilă ce protejează mai bine clienții la plata online cu cardurile Vista Bank. Astfel, noua aplicație permite efectuarea de tranzacţii de comerţ electronic în condiţii de strictă securitate și cu un proces de autentificare simplificat, cu ajutorul identificării biometrice (amprentă digitală/recunoaștere facială) sau a altui mod de securizare a dispozitivului mobil.

Vista 3D Secure va înlocui soluția anterioară 3D Secure de autorizare a plăților online cu cardul, prin SMS, pentru clienții care își instalalează noua aplicație pe un smartphone/tabletă cu Android sau iOS.

Vista 3D Secure aduce clienților de carduri beneficiul unor tranzacții de comerț electronic mai sigure, prin implementarea standardului de Autentificare Strictă a Clientului (SCA) ce va deveni obligatoriu pe teritoriul Spațiului Economic European începând din 2021. Astfel, pentru a adopta noua soluție, clienții au la dispoziție o perioadă de acomodare, până la finalul anului 2020. Având în vedere avantajele în ceea ce privește siguranța plăților, recomandarea băncii este să adopte cât mai rapid noua soluție Vista 3D Secure pentru a beneficia imediat de nivelul ridicat de securitate oferit de standardul SCA.

Un alt avantaj pe care îl oferă noua soluție este o experiență mai bună pentru client, prin fluidizarea procesului de autentificare datorită utilizării metodelor de identificare biometrice (amprentă digitală, recunoaștere facială) sau a altor metode de securizare a dispozitivului mobil utilizate de client.

Autentificarea Strictă a Clientului (SCA) în cazul plăților online cu cardul (plata la comercianți online/plata e-commerce) înseamnă că identitatea titularilor de card trebuie să fie verificată mai strict pe teritoriul Spațiului Economic European, folosind două din cele trei metode de autentificare prezentate mai jos:

  • Metode de autentificare bazate pe cunoștinte (ceva ce numai clientul cunoaște): de exemplu, parolă sau PIN
  • Metode de autentificare bazate pe posesie (ceva ce numai clientul are): de exemplu, dispozitiv mobil (smartphone, tableta) sau alt dispozitiv fizic de autentificare
  • Metode de autentificare bazate pe inerență (ceva ce clientul este): de exemplu, amprentă digitală sau recunoaștere facială (autentificare biometrica).

Când un business e activ 24 de ore pe zi. Chiar și în weekend.
Testează noua generație de aplicații online - Vista Internet și Mobile Banking.
Soluții moderne pentru nevoile tale personale și de business.
Mai multe
Asistență Clienți
Agenții noștri dedicați sunt disponibili oricând.
INTRĂ ÎN CONTACT
Deschide un Cont
Deschide-ți contul, și noi îți vom deschide lumea finanțelor.
Cont nou
Credit Ipotecar
O casă pentru familia ta.
CERE O OFERTĂ
Noi, Vista Bank, punem egal între interacțiunea umană și cea profesională. Dialogul tău cu banca înseamnă, de fapt, dialog între oameni. În fiecare zi ne propunem să fim banca importantă din viața ta și a afacerii tale. Să fim mai aproape, mai prompți, mai puternici. Să valorificăm experiența și parteneriatul nostru pentru a construi împreună oportunități viitoare. Cu noi, proiectele tale sunt întotdeauna pe mâini bune.

Pentru că noi facem bankingul uman.

La dispoziția ta,

Vista Bank
#closer #faster #stronger