Vista Bank a aranjat un credit sindicalizat de 22 milioane EURO pentru Premier Energy Group, membru al EMMA Capital, unul dintre fondurile de investiții de top din SEE

25 Martie 2022

Vista Bank a aranjat un credit sindicalizat de 22 milioane de EURO pentru Premier Energy Group, unul dintre grupurile de infrastructură energetică (distribuție și furnizare electricitate și gaze naturale) cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și al treilea cel mai mare distribuitor și furnizor de gaze naturale de pe piața românească. Sindicatul creditorilor este alcătuit din VISTA BANK, în calitate de aranjor mandatat, agent, administrator al garanțiilor, bancă-administrator al conturilor și finanțator, CREDIT AGRICOLE ROMANIA și VISTA Leasing în calitate de finanțatori.

Facilitatea va fi utilizată pentru refinanțarea unui credit contractat în legătură cu achiziția unui parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW situat în localitatea Stejaru, Tulcea, deținut și operat anterior de Enercon GmbH.

Despre Grupul Premier Energy

Achiziția de către Premier Energy Group a Ecoenergia SRL face parte din strategia Grupului de orientare către inițiativele Pactului Verde European și Obiectivele ONU de Dezvoltare Durabilă, cu politici și practici ESG clare.

Principalele activități ale Premier Energy Group sunt, pe de o parte, generarea, distribuția și furnizarea de energie electrică în Republica Moldova și, pe de altă parte, distribuția și furnizarea de gaze naturale în România.

Ca parte a politicii de extindere a grupului, Premier Energy vizează creșterea ponderii producției de energie din surse regenerabile (eoliană, fotovoltaică și cogenerare) atât în România, cât și în țările învecinate – Bulgaria, Grecia, Croația, cu scopul de a adăuga portofoliului său 300-500 MW în următorii ani.

În România, Premier Energy Group controlează, prin vehiculul său Ligatne Limited, al treilea distribuitor și furnizor de gaze naturale, cu peste 450 de angajați.

Despre Vista Bank

Vista Bank este prezentă pe piața bancară din România începând cu anul 1998, fiind cunoscută anterior sub numele de Marfin Bank. Cu o rețea de 31 de sucursale și 320 de angajați, Vista Bank oferă o gamă completă de produse și servicii clienților locali și internaționali. Prin preluarea în iulie 2018 de către un grup puternic de acționari, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din Europa de Sud-Est, banca a cunoscut o importantă consolidare la nivel de business, management și strategie.

În linie cu strategia de consolidare a poziției sale pe piață, Vista Bank a finalizat în septembrie 2021 achiziția a 100% acțiuni în Crédit Agricole România. După fuziunea celor două entități, estimată a se finaliza în 2022, Vista Bank va deține active totale de peste 1,5 miliarde euro. Extinderea dimensiunii business-ului îi va permite Băncii să își sporească eficiența, să accelereze creșterea și să optimizeze capacitatea de a oferi o experiență bancară îmbunătățită clienților săi existenți și viitori. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.vistabank.ro

Când un business e activ 24 de ore pe zi. Chiar și în weekend.
Testează noua generație de aplicații online - Vista Internet și Mobile Banking.
Soluții moderne pentru nevoile tale personale și de business.
Mai multe
Asistență Clienți
Agenții noștri dedicați sunt disponibili oricând.
INTRĂ ÎN CONTACT
Deschide un Cont
Deschide-ți contul, și noi îți vom deschide lumea finanțelor.
Cont nou
Credit Ipotecar
O casă pentru familia ta.
CERE O OFERTĂ
Noi, Vista Bank, punem egal între interacțiunea umană și cea profesională. Dialogul tău cu banca înseamnă, de fapt, dialog între oameni. În fiecare zi ne propunem să fim banca importantă din viața ta și a afacerii tale. Să fim mai aproape, mai prompți, mai puternici. Să valorificăm experiența și parteneriatul nostru pentru a construi împreună oportunități viitoare. Cu noi, proiectele tale sunt întotdeauna pe mâini bune.

Pentru că noi facem bankingul uman.

La dispoziția ta,

Vista Bank
#closer #faster #stronger