Vista Platinum Card
Vista Classic Credit Card
Vista Debit Card
Beneficii
Mai multă siguranță cu cardul Vista Bank
NOU - Vista 3D Secure
NOU – Serviciul Visa® Account Updater
Beneficii
Mai multă siguranță cu cardul Vista Bank
NOU - Vista 3D Secure
NOU – Serviciul Visa® Account Updater
Beneficii
Mai multă siguranță cu cardul Vista Bank
NOU - Vista 3D Secure
NOU – Serviciul Visa® Account Updater
Înregistrare și utilizare Vista 3D Secure
Soluția Vista 3D Secure
Cadrul legislativ
Ce este SCA?

Cu cardul de credit Vista Classic Credit Card, emis sub sigla VISA, aveți la dispoziție oriunde și oricând o extra-rezervă de bani cu care puteți efectua cumpărături online și offline, în România și în străinatate, folosind limita de credit acordată de către Bancă.

Beneficiile cardului de credit Vista Classic Credit Card:

 • Beneficiați de un card de credit embosat emis în RON, ceea ce vă conferă mai multă siguranță în efectuarea tranzacțiilor, precum și utilizarea sa oriunde în lume unde este afișată sigla Visa;
 • Puteți rezerva în avans bilete de avion, camere la hotel, pachete de servicii turistice sau închiria mașini;
 • Puteți utiliza cardul pentru diferite cumpărături pe Internet, pentru cumpărături la comercianți sau pentru retrageri la ATM-uri;
 • Aveți 0% comision pentru orice plată cu cardul la comercianți oriunde în lume;
 • Aveți 0% dobândă pentru orice plată atât la comercianți, cȃt și la ATM, oriunde în lume, dacă rambursați întreaga sumă utilizată până la data scadentă;
 • Aveți o perioadă de grație de până la 50 zile atât la comercianţi, cât şi la ATM;
 • Prin rambursarea lunară a doar 5% din suma datorată aveți acces la întregul credit existent pe cardul dvs;
 • Puteți schimba PIN-ul direct la ATM-urile Vista Bank Romȃnia;
 • Pot fi emise carduri suplimentare dacă doriți să oferiți membrilor familiei acces la linia dvs. de credit.
 • Beneficiați de acces gratuit la serviciul Alerte SMS, prin care vă informăm prompt prin SMS la fiecare plată cu cardul, astfel încât să aveți mereu controlul asupra tranzacțiilor efectuate. Totodată, prin serviciul Alerte SMS vă informăm și despre costul total de conversie monetară (mark-up) atunci când o tranzacție cu cardul este efectuată într-o monedă a statelor membre ale Spațiului Economic European diferită de moneda cardului. Puteți afla mai multe detalii și utiliza calculatorul pentru determinarea mark-up-ului aici.
 • NOU: Datorită parteneriatului dintre Vista Bank și Euronet Worldwide, Inc., puteți utiliza cardul dvs. Vista Bank la oricare ATM Euronet din România, în aceleași condiții de cost și înaltă siguranță ca la bancomatele proprii ale băncii. Pentru a găsi cel mai apropiat bancomat Euronet, vă rugăm să accesați acest link: https://www.euronetatms.ro/euronet-bancomat-harta-locatiilor/

Exemplu de calcul DAE:

Pentru un card de credit cu o limită de credit în valoare de 10.000 Lei, acordată pe o perioadă de 1 an cu o dobândă variabilă de 18,66% % p.a. calculată folosind IRCC + Marjă Fixă 12,8%, rata lunară este de 919,94 Lei.

Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este 27,92% pe an.

Calculul valorii ratei lunare are caracter informativ.

DAE este calculată în ipoteza utilizării întregii limite de credit menționate mai sus, din prima zi de la acordare, integral prin retragere de numerar prin card de la un bancomat Vista Bank, și rambursarea în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă va fi de 11.354,34 Lei, iar costul total de rambursat va fi de 1.354,34 Lei, alcătuit din dobânda totală plus costurile de utilizare a cardului ca mijloc de plată (comision de administrare anual de 40 Lei și taxa de utilizare mijloc de plată 275 Lei, adică 2,75% din suma retrasă). Plățile efectuate nu conduc la o rambursare imediată a valorii totale a creditului, limita de credit acordată fiind în sistem revolving.

Valoarea indicelui de referință IRCC folosit este de 5,86% valabil de la data de 01 Iulie 2024.

Billboard of visa campaign

Campanie Visa: Plătește ca un localnic, câștigă ca un turist

Mergi în vacanță fără griji atunci când ai la tine cardul Visa de la Vista Bank. În plus, plățile în afara țării îți aduc bani înapoi pe card*

Ce trebuie să faci?

Înregistrează-ți cardul Visa de la Vista Bank aici, plătești ușor și convenabil cu el la restaurante în străinătate și primești 5% cashback*

* Pentru a primi cashback, valoare minimă a tranzacției cu Visa la POS la restaurant în străinătate trebuie să fie de 250 RON, cashback oferit in limita a 125 RON/ card. Campanie disponibilă în perioada 28.06.-15.09.2024. Valoare totală a premiilor: 750.000 RON. Mai multe detalii în Regulamentul campaniei disponibil pe www.visa.ro

ANUNȚ IMPORTANT

Operatorii de ATM-uri de pe teritoriul României pot percepe comision la retragerile de numerar de la bancomatele proprii, suplimentar față de cel practicat de băncile emitente ale cardurilor. Datorită parteneriatului dintre Vista Bank și Euronet Worldwide, Inc., în rețeaua de bancomate Euronet din Romania nu se vor aplica comisioane suplimentare de retragere numerar cardurilor emise Vista Bank. Astfel, puteți utiliza cardul dvs. Vista Bank la oricare din cele peste 500 de ATM-uri marcate cu sigla Euronet din România în aceleași condiții de cost ca și până acum. Vă reamintim că în cazul cardurilor de debit beneficiați de ZERO comision de retragere în rețeaua de ATM-uri Euronet. Pentru a găsi cel mai apropiat bancomat Euronet, vă rugăm să accesați acest link: https://www.euronetatms.ro/euronet-bancomat-harta-locatiilor/

Dacă sunteți interesat(ă) de Vista Classic Credit Card, vă rugăm să completați formularul de mai jos și vă vom contacta în cel mai scurt timp:

Un card unic pentru clienți unici

Cardurile au devenit parte indispensabilă a stilului de viață. Simți confortul și libertatea de mișcare în fiecare moment și oriunde te-ai afla.

MODUL PERFECT DE A PLᾸTI

Cu cardul de credit Vista Classic Credit Card, emis sub sigla VISA, poți efectua în siguranța toate cumpărăturile tale în România, în străinatate și pe internet, folosind limita de credit acordată de către Bancă.

Vista Classic Credit Card este un card embosat, ceea ce îl face acceptat oriunde în lume unde este afișată sigla Visa.

Folosind cardul tău pentru cumpărături în străinatate, uiți de schimbul valutar sau grija de numerar.

Mai multă siguranță cu cardul Vista Bank

Cardurile Vista Bank încorporează tehnologia "chip", informațiile stocate fiind astfel protejate prin criptare. De asemenea, cardurile Vista Bank sunt monitorizate de un sistem de detectare a fraudei*. Sistemul de supraveghere și monitorizare a tranzacțiilor (atȃt cumpărături, cȃt și retrageri de numerar) efectuate cu cardul are scopul de a detecta tranzacțiile suspecte și de a limita cazurile de fraudă și de utilizare neautorizată.

* Acest sistem nu înlocuiește responsabilitatea Dumneavoastră în legătură cu păstrarea cardului, PIN-ului și a informațiilor confidențiale utilizate la plățile online prin serviciul 3D Secure în condiții de siguranță. Pentru protecția Dumneavoastră, vă rugăm să informați imediat Banca în caz de pierdere/furt sau de depistare a unor tranzacții suspecte pe contul Dumneavoastră.

În cazul pierderii cardului, vă recomandăm să îl blocați imediat, apelând la:

 • serviciul Call Center, la numărul +40.21.222.33.10, disponibil de Luni pâna Duminică, 24/7;
 • asistență în regim de urgență prin serviciul GCAS (Global Customer Assistance Services) al VISA. Mai multe detalii pe site-ul Visa, aici.

Pentru plățile cu cardul online, Vista Bank vă pune la dispoziție în mod gratuit Serviciul 3D Secure, care asigură efectuarea tranzacțiilor de comerț electronic în condiții de strictă securitate. Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile detaliate și Regulile de utilizare a Serviciului 3D Secure disponibile aici.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați cea mai apropiată sucursală Vista Bank.

Pentru a vă proteja mai bine calculatorul, telefonul mobil sau tableta, datele de card și, în general, datele bancare, vă rugăm să consultați recomandările de securitate de pe site-ul nostru, aici.

man looking at phone

Ești în siguranță de fiecare dată când îți plătești cumpărăturile sau facturile online cu cardul tău Visa de la Vista Bank.

3D SECURE

Vista Bank (Romȃnia) S.A. vă pune la dispoziţie în mod gratuit serviciul 3D Secure care vă dă posibilitatea să efectuaţi tranzacţii de comerţ electronic în condiţii de strictă securitate. Vă rugăm să citiţi cu atenţie documentul documentul Reguli şi condiţii de utilizare Verified by Visa (3D Secure).

Utilizarea serviciului 3D Secure:

 • Accesaţi site-ul de unde doriţi să achiziţionaţi bunuri sau servicii şi puneti produsele în coş;
 • Ȋn pagina de plată veţi introduce datele de securitate ale cardului (număr de card, cod CVV2, data de expirare);
 • Ȋn cazul în care sit-ul foloseşte tehnologia 3D Secure veți fi redirecţionat către ecranul 3D Secure în care veţi introduce parola;
 • Parola va fi trimisă automat pe numarul dvs. de mobil înregistrat la Bancă. Ȋn cazul în care nu aţi actualizat numărul de telefon comunicat Băncii vă rugăm să vizitați orice sucursală Vista Bank pentru actualizarea datelor. Tranzacţia nu se poate efectua fără un numar de telefon mobil valid înregistrat la Bancă.
 • Verificaţi suma şi numele comerciantului şi introduceti parola primită prin SMS în câmpul “Parolă”. Se vor folosi litere mari sau mici asa cum apar în SMS.
 • Ȋn cazul în care nu aţi primit SMS-ul puteţi apăsa pe link-ul “Nu aţi primit sms-ul cu parola?” şi veți primi o nouă parolă. Ȋn acest caz vechea parolă nu mai poate fi utilizată.
 • Finalizarea tranzacţiei este confirmată de site.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați cea mai apropiată sucursală Vista Bank.

Pentru a vă proteja mai bine calculatorul, telefonul mobil sau tableta, datele de card și, în general, datele bancare, vă rugăm să consultați recomandările de securitate de pe site-ul nostru, aici.

NOU – Serviciul Visa® Account Updater

În parteneriat cu VISA, Vista Bank a introdus recent serviciul Visa® Account Updater (VAU), un beneficiu gratuit disponibil tuturor deținătorilor de carduri Visa emise de bancă.

Noul serviciu vă asigură continuitatea serviciilor de plată cu cardul la acei comercianți la care v-ați înregistrat în prealabil datele cardului, în vederea efectuării de:

 • plăți recurente (de exemplu, plata unor abonamente lunare/anuale prin debitare automată de către comerciant) sau
 • plăți uzuale (de exemplu, plata la comercianții online de la care faceți cumpărături frecvent: retaileri, site-uri de rezervări de călătorie, bilete la evenimente, transport etc).

Astfel, ori de câte ori datele cardului dumneavoastră (data expirării, număr card) se modifică (re-emitere la expirare sau înlocuire card furat/pierdut), nu va mai trebui să aveți grijă să le reintroduceți pe site-urile tuturor comercianților la care v-ați înregistrat cardul anterior. Aceste actualizări pot fi efectuate de acum automat și securizat prin serviciul VAU oferit de Visa.

În felul acesta, câștigați timp prețios și evitați neplăcerile generate de refuzul la plată și amânarea/nelivrarea serviciilor comandate din motive legate de neactualizarea datelor cardului.

Important:

 • Serviciul VAU este un beneficiu gratuit oferit tuturor clienților de carduri Vista Bank, însă activarea acestuia se face doar la cererea și cu acceptul dumneavoastră;
 • Puteți solicita oricând, fără costuri, activarea sau dezactivarea serviciului prin completarea unui formular în orice unitate Vista Bank;
 • Actualizarea datelor cardului dumneavoastră poate fi transmisă doar acelor comercianți care au aderat la VAU (comercianți participanți VAU). Dacă nu sunteți sigur(ă) dacă un comerciant este participant VAU, vă recomandăm să vă actualizați noile date direct la respectivul comerciant.
 • Comercianții participanți VAU pot fi din România sau de oriunde din lume.
 • Și în cazul în care cardul este închis (din decizia dumneavoastră sau a băncii), serviciul VAU transmite această informație către comercianții la care ați înregistrat respectivul card, împreună cu recomandarea de a vă contacta pentru a stabili cum veți continua colaborarea comercială cu aceștia.

Vă invităm să activați noul serviciu VAU pentru a beneficia de facilitățile oferite.

Tot numerarul Dumneavoastră... într-un singur card!

Simțiți confortul și libertatea de mișcare în fiecare moment și oriunde v-ați afla.

Cardul Vista Debit Card este un card de debit contactless în lei, un instrument simplu și comod pentru plățile dumneavoastră de zi cu zi. Astfel, puteți face cumpărături online și offline, în România și în străinatate, comisionul pentru orice plată fiind ZERO.

Mai mult confort

 • Puteți folosi Vista Debit Card oriunde în lume unde este afișată sigla Visa;
 • Vă bucurați de tehnologia contactless, pentru mai multă simplitate în special la efectuarea plăților de mică valoare;
 • Vă eliberați de grija conversiei valutare în cazul plăților efectuate în străinătate.
 • NOU: Datorită parteneriatului dintre Vista Bank și Euronet Worldwide, Inc., puteți utiliza cardul dvs. Vista Bank la oricare ATM Euronet din România, în aceleași condiții de cost și înaltă siguranță ca la bancomatele proprii ale băncii. Pentru a găsi cel mai apropiat bancomat Euronet, vă rugăm să accesați acest link: https://www.euronetatms.ro/euronet-bancomat-harta-locatiilor/

Un control mai bun al cheltuielilor Dumneavoastră

 • Debitați contul curent cu suma exactă de care aveți nevoie în momentul tranzacției;
 • Control complet asupra disponibilităților din contul de card cu serviciile Vista Internet Banking și Vista Mobile Banking
 • Beneficiați de acces gratuit la serviciul Alerte SMS, prin care vă informăm prompt prin SMS la fiecare plată cu cardul, astfel încât să aveți mereu controlul asupra tranzacțiilor efectuate. Totodată, prin serviciul Alerte SMS vă informăm și despre costul total de conversie monetară (mark-up) atunci când o tranzacție cu cardul este efectuată într-o monedă a statelor membre ale Spațiului Economic European diferită de moneda cardului. Puteți afla mai multe detalii și utiliza calculatorul pentru determinarea mark-up-ului aici.

Vista Bank (România) S.A. participă la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din România (FGDB), în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare. Astfel, în calitate de deponent Vista Bank, conturile și depozitele dumneavoastră constituite la Bancă sunt garantate, prin plata de compensaţii, în limita plafonului de 100.000 EUR, echivalent în LEI..

Puteți obține detalii suplimentare cu privire la Schema de Garantare accesând acest link, din orice unitate a băncii și de pe site-ul www.fgdb.ro.

Billboard of visa campaign

Campanie Visa: Plătește ca un localnic, câștigă ca un turist

Mergi în vacanță fără griji atunci când ai la tine cardul Visa de la Vista Bank. În plus, plățile în afara țării îți aduc bani înapoi pe card*

Ce trebuie să faci?

Înregistrează-ți cardul Visa de la Vista Bank aici, plătești ușor și convenabil cu el la restaurante în străinătate și primești 5% cashback*

* Pentru a primi cashback, valoare minimă a tranzacției cu Visa la POS la restaurant în străinătate trebuie să fie de 250 RON, cashback oferit in limita a 125 RON/ card. Campanie disponibilă în perioada 28.06.-15.09.2024. Valoare totală a premiilor: 750.000 RON. Mai multe detalii în Regulamentul campaniei disponibil pe www.visa.ro

Dacă sunteți interesat(ă) de Vista Debit Card, vă rugăm să completați formularul de mai jos și vă vom contacta în cel mai scurt timp:

CE ESTE CARDUL DE SALARIU DE LA VISTA BANK?

Imaginează-ți că ai avea un portofel simplu și comod, care îți păstrează toți banii în siguranță, fără să îți ceară vreun comision în schimb. Un portofel care îți oferă acces gratuit la salariul tău, ori de câte ori ai nevoie. Da, cardul de salariu de la Vista Bank îți oferă un comision de retragere de 0% la orice bancomat din țară, al oricărei bănci. În plus, vine la pachet cu alte oferte de produse de la Vista Bank.

CUM POŢI OBȚINE CARDUL DE SALARIU DE LA VISTA BANK?

E simplu! Chiar mai simplu decât crezi. Vino în oricare din sucursalele Vista Bank, unde reprezentanții noștri te vor ajuta să ÎȚI DESCHIZI UN CONT CURENT.

Și pentru că noi respectăm toate drepturile clienților noștri, îți oferim și SUPER BENEFICII:

 • ZERO COMISION la deschiderea contului curent;
 • ZERO COMISION pentru administrarea contului curent;
 • ZERO COMISION pentru retragere de numerar la orice bancomat din România, al oricărei bănci;
 • DOBÂNDĂ ATRACTIVĂ pentru contul în care primești salariul.

După ce ți-ai deschis cont la noi, primești CARDUL DE DEBIT DE LA VISTA BANK, atașat contului curent, în care vei încasa salariul sau îl vei depune chiar tu. Acest card îți va permite să efectuezi plăți sau retrageri de numerar în limita fondurilor proprii existente în contul tău.

CE ALTE BENEFICII ÎMI OFERĂ CARDUL DE SALARIU de la VISTA BANK?

1. CARD DE CREDIT cu finanţare de până la 50.000 RON

Cardul de credit Vista Visa Classic îți permite să accesezi o limită de credit de până la 50.000 RON în mod avantajos:

 • ZERO COMISION la emiterea cardului
 • ZERO COMISION în primul an pentru administrarea anuală;
 • dobândă avantajoasă, care se calculează lunar după formula IRCC + marjă fixă 12,8%.

Exemplu de calcul DAE:

Pentru un card de credit cu o limită de credit în valoare de 10.000 Lei, acordată pe o perioadă de 1 an cu o dobândă variabilă de 15,46% p.a. calculată folosind IRCC + Marjă Fixă 12,8%, rata lunară este de 904,76 Lei.

Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este 22,94% pe an.

Calculul valorii ratei lunare are caracter informativ.

DAE este calculată în ipoteza utilizării întregii limite de credit menționate mai sus, din prima zi de la acordare, integral prin retragere de numerar utilizând cardul la un bancomat Vista Bank și rambursarea în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă va fi de 11.132,07 Lei, iar costul total de rambursat va fi de 1.132,07 Lei, alcătuit din dobândă totală plus costurile de utilizare a cardului ca mijloc de plată (comision de administrare anual de 40 Lei și taxă de utilizare mijloc de plată 275 Lei, adică 2,75% din suma retrasă). Plățile efectuate nu conduc la o rambursare imediată a valorii totale a creditului, limita de credit acordată fiind în sistem revolving.

Valoarea indicelui de referință IRCC folosit este de 2,66% valabil la data de 1 Octombrie 2019.

2. DESCOPERIT DE CONT CURENT ÎN LEI

Dacă aduci salariul la Vista Bank, ai posibilitatea de a accesa un descoperit de cont curent în Lei, cu o dobândă specială: IRCC + marjă fixă 7,50%

Suma finanțată poate fi de până la 6 salarii nete, dar nu mai mult de 40.000 LEI. Pentru limite de credit mai mari de 3 salarii lunare nete, va trebui să prezinți garanții reale și/sau personale.

Exemplu de calcul DAE:

Pentru o facilitate de overdraft în valoare de 5.000 Lei, pe o perioada de 1 an cu dobândă variabilă de 10.13%, calculată folosind IRCC + Marjă Fixă 7,50%, rata lunară este de 42,21 Lei, Dobânda Anuală Efectivă (DAE*) este de 10,61%. Calculul valorii ratei lunare are caracter informativ.

* DAE este calculată în ipoteza utilizării întregii limite de credit menționate mai sus, din prima zi de la acordare, integral prin retragere de numerar utilizând cardul la un bancomat Vista Bank și rambursarea în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă va fi de 6.013,04 Lei, iar costul total de rambursat va fi de 1.013,04 Lei, alcătuit din dobânda totală plus costurile de utilizare a cardului ca mijloc de plată (comision de analiză de 0 Lei, comision anual de administrare de 0 Lei și taxa de utilizare mijloc de plată 0 Lei). Plățile efectuate nu conduc la o rambursare imediată a valorii totale a creditului, limita de credit acordată fiind în sistem revolving.

Valoarea indicelui de referință IRCC folosit este de 2,63% valabil la data de 1 Iulie 2019.

3. CREDITE DE CONSUM ÎN LEI GARANTATE CU IPOTECĂ – VISTA 4U

La Vista Bank, locuința ta poate deveni o garanție pentru obținerea unui credit de consum garantat cu ipotecă Vista 4U cu multiple avantaje:

 • comision de analiză dosar – 500 Lei
 • dobândă variabilă, calculată după formula IRCC + marjă fixă 4,5%;
 • comision anual de administrare a creditului de 0,10% calculat la soldul curent, plătibil anual;
 • taxă de evaluare a imobilului de minim 100 EUR + TVA (plătită în echivalent RON).

Exemplu de calcul DAE:

Pentru un credit în valoare de 210.000 Lei pe o durată de 5 ani, rata lunară va fi de 4.171,14 Lei, calculată la o dobândă variabilă de 7,13% p.a. (estimată folosind IRCC + Marjă Fixă 4,5%), dobânda anuala efectiva (DAE) va fi 7,94%. Valoarea totală plătibilă va fi de 253.190,97 Lei, iar costul total al creditului (include dobânda, comisionul de analiză dosar de 500 lei, comisionul anual de administrare credit de 0,1% calculat la soldul creditului, primele anuale de asigurare a imobilului de 305 Lei/an și taxa de evaluare a imobilului începând de la 80 Euro+TVA, în echivalent Lei) va fi de 43.190,97 Lei. Rambursare în rate egale lunare (anuităţi).

Obţinerea creditului conform clauzelor şi condiţiilor convenite este condiţionată de prezentarea unui raport de evaluare pentru bunul imobil finanţat şi de încheierea unei poliţe de asigurare împotriva tuturor riscurilor cu o valoare de minim 100% din valoarea evaluată a imobilului şi cesionarea drepturilor de despăgubire în favoarea Băncii.

Valoarea indicelui de referință IRCC folosit este de 2,63% valabil la data de 1 Iulie 2019.

Pentru exemplul de mai sus s-a considerat o valoare asigurată a imobilului ipotecat de 210.000 Lei. Costurile în echivalent Lei sunt estimate folosind un curs valutar mediu 1Eur = 4,76 Lei.

Posibilele fluctuaţii ale indicelui de referintă ar putea afecta suma care trebuie plătită de Dvs.

Fluctuatia veniturilor Dvs. poate conduce la afectarea posibilităţii de plată a ratelor la credit.

4. CREDITE PENTRU INVESTIȚII IMOBILIARE ÎN LEI – VISTA HOME

Vista Bank îți pune la dispoziție oferte convenabile pentru credite imobiliare, precum și consultanță de specialitate pe durată întregului proces de finanțare.

Tot ce îți mai rămâne de făcut este să îți găsești casa ideală.

Noi ne vom asigura că vei ieși oricum în câștig cu beneficiile creditului Vista Home:

 • 500 RON comision de analiză dosar (plătibil o singura data, când se acordă creditul);
 • dobândă variabilă după formula IRCC + marjă fixă 2,85%
 • comision anual de administrare a creditului de 200 Lei, plătibil anual;
 • taxă de evaluare a imobilului de minim 80 EUR + TVA (în echivalent RON).

Exemplu de calcul DAE:

Pentru un credit în valoare de 200.000 Lei pe o durată de 30 ani, rata lunară va fi de 1.133,07 Lei, calculată la o dobândă variabilă de 5,48% p.a. (estimată folosind IRCC + Marjă Fixă 2,85%), dobândă anuală efectivă (DAE): 6,08%. Valoarea totală plătibilă va fi de 426.654,82 Lei, iar costul total al creditului (care include dobânda, comisionul de analiză dosar de 500 Lei, comisionul anual de administrare credit de 200 Lei, primele anuale de asigurare a imobilului de 400 Lei/an începând din anul al doilea de creditare și taxa de evaluare a imobilului de 80 Euro+TVA, în echivalent Lei) va fi de 226.654,82 Lei. Rambursare în rate egale lunare (anuităţi).

Obținerea creditului conform clauzelor și condiţiilor convenite este condiţionată de încheierea unei poliţe de asigurare pentru garanţii (cu excepţia terenurilor) cu o valoare de minim 100% din valoarea evaluată a imobilului şi cesionarea drepturilor de despăgubire în favoarea Băncii.

Valoarea indicelui de referință IRCC folosit este de 2,63% valabil la data de 1 Iulie 2019.

Posibilele fluctuaţii ale indicelui de referintă ar putea afecta suma care trebuie plătită de Dvs.

Fluctuatia veniturilor Dvs. poate conduce la afectarea posibilităţii de plată a ratelor la credit.

Facilitățile de credit pot fi acordate angajaților numai în urma efectuării de către Bancă a unui scoring de credit, iar angajații trebuie să îndeplinească respectivele criterii de eligibilitate pentru a putea beneficia de credite, respectiv solicitările de credit fac obiectul unei analize finale de către Bancă, a aprobării de către autoritățile competente ale acesteia și a unei documentații mutual agreate.

Banca își rezervă dreptul de a modifica în orice moment prezenta Ofertă, dacă politica de creditare a Băncii sau condițiile de piață o impun.

Mai multă siguranță cu cardul Vista Bank

Cardurile Vista Bank încorporează tehnologia "chip", informațiile stocate fiind astfel protejate prin criptare. De asemenea, cardurile Vista Bank sunt monitorizate de un sistem de detectare a fraudei*. Sistemul de supraveghere și monitorizare a tranzacțiilor (atȃt cumpărături, cȃt și retrageri de numerar) efectuate cu cardul are scopul de a detecta tranzacțiile suspecte și de a limita cazurile de fraudă și de utilizare neautorizată.

* Acest sistem nu înlocuiește responsabilitatea Dumneavoastră în legătură cu păstrarea cardului, PIN-ului și a informațiilor confidențiale utilizate la plățile online prin serviciul 3D Secure în condiții de siguranță. Pentru protecția Dumneavoastră, vă rugăm să informați imediat Banca în caz de pierdere/furt sau de depistare a unor tranzacții suspecte pe contul Dumneavoastră.

În cazul pierderii cardului, vă recomandăm să îl blocați imediat, apelând la:

 • serviciul Call Center, la numărul +40.21.222.33.10, disponibil de Luni pâna Duminică, 24/7;
 • asistență în regim de urgență prin serviciul GCAS (Global Customer Assistance Services) al VISA. Mai multe detalii pe site-ul Visa, aici.

Pentru plățile cu cardul online, Vista Bank vă pune la dispoziție în mod gratuit Serviciul 3D Secure, care asigură efectuarea tranzacțiilor de comerț electronic în condiții de strictă securitate. Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile detaliate și Regulile de utilizare a Serviciului 3D Secure disponibile aici.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați cea mai apropiată sucursală Vista Bank.

Pentru a vă proteja mai bine calculatorul, telefonul mobil sau tableta, datele de card și, în general, datele bancare, vă rugăm să consultați recomandările de securitate de pe site-ul nostru, aici.

man looking at phone

Ești în siguranță de fiecare dată când îți plătești cumpărăturile sau facturile online cu cardul tău Visa de la Vista Bank.

3D Secure

Vista Bank (România) S.A. vă pune la dispoziţie în mod gratuit serviciul 3D Secure care vă dă posibilitatea să efectuaţi tranzacţii de comerţ electronic în condiţii de strictă securitate. Vă rugăm să citiţi cu atenţie documentul documentul Reguli şi condiţii de utilizare Verified by Visa (3D Secure).

Utilizarea serviciului 3D Secure:

 • Accesaţi site-ul de unde doriţi să achiziţionaţi bunuri sau servicii şi puneti produsele în coş;
 • Ȋn pagina de plată veţi introduce datele de securitate ale cardului (număr de card, cod CVV2, data de expirare);
 • Ȋn cazul în care site-ul foloseşte tehnologia 3D Secure veți fi redirecţionat către ecranul 3D Secure în care veţi introduce parola;
 • Parola va fi trimisă automat pe numarul dvs. de mobil înregistrat la Bancă. Ȋn cazul în care nu aţi actualizat numărul de telefon comunicat Băncii vă rugăm să vizitați orice sucursală Vista Bank pentru actualizarea datelor. Tranzacţia nu se poate efectua fără un numar de telefon mobil valid înregistrat la Bancă.
 • Verificaţi suma şi numele comerciantului şi introduceti parola primită prin SMS în câmpul “Parolă”. Se vor folosi litere mari sau mici asa cum apar în SMS.
 • Ȋn cazul în care nu aţi primit SMS-ul puteţi apăsa pe link-ul “Nu aţi primit sms-ul cu parola?” şi veți primi o nouă parolă. Ȋn acest caz vechea parolă nu mai poate fi utilizată.
 • Finalizarea tranzacţiei este confirmată de site.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați cea mai apropiată sucursală Vista Bank.

NOU – Serviciul Visa® Account Updater

În parteneriat cu VISA, Vista Bank a introdus recent serviciul Visa® Account Updater (VAU), un beneficiu gratuit disponibil tuturor deținătorilor de carduri Visa emise de bancă.

Noul serviciu vă asigură continuitatea serviciilor de plată cu cardul la acei comercianți la care v-ați înregistrat în prealabil datele cardului, în vederea efectuării de:

 • plăți recurente (de exemplu, plata unor abonamente lunare/anuale prin debitare automată de către comerciant) sau
 • plăți uzuale (de exemplu, plata la comercianții online de la care faceți cumpărături frecvent: retaileri, site-uri de rezervări de călătorie, bilete la evenimente, transport etc).

Astfel, ori de câte ori datele cardului dumneavoastră (data expirării, număr card) se modifică (re-emitere la expirare sau înlocuire card furat/pierdut), nu va mai trebui să aveți grijă să le reintroduceți pe site-urile tuturor comercianților la care v-ați înregistrat cardul anterior. Aceste actualizări pot fi efectuate de acum automat și securizat prin serviciul VAU oferit de Visa.

În felul acesta, câștigați timp prețios și evitați neplăcerile generate de refuzul la plată și amânarea/nelivrarea serviciilor comandate din motive legate de neactualizarea datelor cardului.

Important:

 • Serviciul VAU este un beneficiu gratuit oferit tuturor clienților de carduri Vista Bank, însă activarea acestuia se face doar la cererea și cu acceptul dumneavoastră;
 • Puteți solicita oricând, fără costuri, activarea sau dezactivarea serviciului prin completarea unui formular în orice unitate Vista Bank;
 • Actualizarea datelor cardului dumneavoastră poate fi transmisă doar acelor comercianți care au aderat la VAU (comercianți participanți VAU). Dacă nu sunteți sigur(ă) dacă un comerciant este participant VAU, vă recomandăm să vă actualizați noile date direct la respectivul comerciant.
 • Comercianții participanți VAU pot fi din România sau de oriunde din lume.
 • Și în cazul în care cardul este închis (din decizia dumneavoastră sau a băncii), serviciul VAU transmite această informație către comercianții la care ați înregistrat respectivul card, împreună cu recomandarea de a vă contacta pentru a stabili cum veți continua colaborarea comercială cu aceștia.

Vă invităm să activați noul serviciu VAU pentru a beneficia de facilitățile oferite.

Porniți într-o călătorie exclusivistă alături de Vista Platinum, accesoriul dumneavoastră indispensabil într-o lume a rafinamentului și confortului absolut. Indiferent dacă optați pentru cardul de credit sau cel de debit Vista Platinum, vă bucurați de privilegii și oferte speciale naționale și internaționale ce aduc valoare stilului dumneavoastră de viață.Vista Bank (România) S.A. participă la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din România (FGDB), în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare. Astfel, în calitate de deponent Vista Bank, conturile și depozitele dumneavoastră constituite la Bancă sunt garantate, prin plata de compensaţii, în limita plafonului de 100.000 EUR, echivalent în LEI..

Puteți obține detalii suplimentare cu privire la Schema de Garantare accesând acest link, din orice unitate a băncii și de pe site-ul www.fgdb.ro.

Billboard of visa campaign

Campanie Visa: Plătește ca un localnic, câștigă ca un turist

Mergi în vacanță fără griji atunci când ai la tine cardul Visa de la Vista Bank. În plus, plățile în afara țării îți aduc bani înapoi pe card*

Ce trebuie să faci?

Înregistrează-ți cardul Visa de la Vista Bank aici, plătești ușor și convenabil cu el la restaurante în străinătate și primești 5% cashback*

* Pentru a primi cashback, valoare minimă a tranzacției cu Visa la POS la restaurant în străinătate trebuie să fie de 250 RON, cashback oferit in limita a 125 RON/ card. Campanie disponibilă în perioada 28.06.-15.09.2024. Valoare totală a premiilor: 750.000 RON. Mai multe detalii în Regulamentul campaniei disponibil pe www.visa.ro

ANUNȚ IMPORTANT

Operatorii de ATM-uri de pe teritoriul României pot percepe comision la retragerile de numerar de la bancomatele proprii, suplimentar față de cel practicat de băncile emitente ale cardurilor. Datorită parteneriatului dintre Vista Bank și Euronet Worldwide, Inc., în rețeaua de bancomate Euronet din Romania nu se vor aplica comisioane suplimentare de retragere numerar cardurilor emise Vista Bank. Astfel, puteți utiliza cardul dvs. Vista Bank la oricare din cele peste 500 de ATM-uri marcate cu sigla Euronet din România în aceleași condiții de cost ca și până acum. Vă reamintim că în cazul cardurilor de debit beneficiați de ZERO comision de retragere în rețeaua de ATM-uri Euronet. Pentru a găsi cel mai apropiat bancomat Euronet, vă rugăm să accesați acest link: https://www.euronetatms.ro/euronet-bancomat-harta-locatiilor/

Dacă sunteți interesat(ă) de Vista Platinum Credit Card sau Vista Platinum Debit Card, vă rugăm să completați formularul de mai jos și vă vom contacta în cel mai scurt timp:

Mai multă siguranță cu cardul Vista Bank

Cardurile Vista Bank încorporează tehnologia "chip", informațiile stocate fiind astfel protejate prin criptare. De asemenea, cardurile Vista Bank sunt monitorizate de un sistem de detectare a fraudei*. Sistemul de supraveghere și monitorizare a tranzacțiilor (atȃt cumpărături, cȃt și retrageri de numerar) efectuate cu cardul are scopul de a detecta tranzacțiile suspecte și de a limita cazurile de fraudă și de utilizare neautorizată.

* Acest sistem nu înlocuiește responsabilitatea Dumneavoastră în legătură cu păstrarea cardului, PIN-ului și a informațiilor confidențiale utilizate la plățile online prin serviciul 3D Secure în condiții de siguranță. Pentru protecția Dumneavoastră, vă rugăm să informați imediat Banca în caz de pierdere/furt sau de depistare a unor tranzacții suspecte pe contul Dumneavoastră.

În cazul pierderii cardului, vă recomandăm să îl blocați imediat, apelând la:

 • serviciul Call Center, la numărul +40.21.222.33.10, disponibil de Luni pâna Duminică, 24/7;
 • asistență în regim de urgență prin serviciul GCAS (Global Customer Assistance Services) al VISA. Mai multe detalii pe site-ul Visa, aici.

Pentru plățile cu cardul online, Vista Bank vă pune la dispoziție în mod gratuit Serviciul 3D Secure, care asigură efectuarea tranzacțiilor de comerț electronic în condiții de strictă securitate. Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile detaliate și Regulile de utilizare a Serviciului 3D Secure disponibile aici.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați cea mai apropiată sucursală Vista Bank.

Pentru a vă proteja mai bine calculatorul, telefonul mobil sau tableta, datele de card și, în general, datele bancare, vă rugăm să consultați recomandările de securitate de pe site-ul nostru, aici.

man looking at phone

Ești în siguranță de fiecare dată când îți plătești cumpărăturile sau facturile online cu cardul tău Visa de la Vista Bank.

3D Secure

Vista Bank (România) S.A. vă pune la dispoziţie în mod gratuit serviciul 3D Secure care vă dă posibilitatea să efectuaţi tranzacţii de comerţ electronic în condiţii de strictă securitate. Vă rugăm să citiţi cu atenţie documentul documentul Reguli şi condiţii de utilizare Verified by Visa (3D Secure).

Utilizarea serviciului 3D Secure:

 • Accesaţi site-ul de unde doriţi să achiziţionaţi bunuri sau servicii şi puneti produsele în coş;
 • Ȋn pagina de plată veţi introduce datele de securitate ale cardului (număr de card, cod CVV2, data de expirare);
 • Ȋn cazul în care site-ul foloseşte tehnologia 3D Secure veți fi redirecţionat către ecranul 3D Secure în care veţi introduce parola;
 • Parola va fi trimisă automat pe numarul dvs. de mobil înregistrat la Bancă. Ȋn cazul în care nu aţi actualizat numărul de telefon comunicat Băncii vă rugăm să vizitați orice sucursală Vista Bank pentru actualizarea datelor. Tranzacţia nu se poate efectua fără un numar de telefon mobil valid înregistrat la Bancă.
 • Verificaţi suma şi numele comerciantului şi introduceti parola primită prin SMS în câmpul “Parolă”. Se vor folosi litere mari sau mici asa cum apar în SMS.
 • Ȋn cazul în care nu aţi primit SMS-ul puteţi apăsa pe link-ul “Nu aţi primit sms-ul cu parola?” şi veți primi o nouă parolă. Ȋn acest caz vechea parolă nu mai poate fi utilizată.
 • Finalizarea tranzacţiei este confirmată de site.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați cea mai apropiată sucursală Vista Bank.

NOU – Serviciul Visa® Account Updater

În parteneriat cu VISA, Vista Bank a introdus recent serviciul Visa® Account Updater (VAU), un beneficiu gratuit disponibil tuturor deținătorilor de carduri Visa emise de bancă.

Noul serviciu vă asigură continuitatea serviciilor de plată cu cardul la acei comercianți la care v-ați înregistrat în prealabil datele cardului, în vederea efectuării de:

 • plăți recurente (de exemplu, plata unor abonamente lunare/anuale prin debitare automată de către comerciant) sau
 • plăți uzuale (de exemplu, plata la comercianții online de la care faceți cumpărături frecvent: retaileri, site-uri de rezervări de călătorie, bilete la evenimente, transport etc).

Astfel, ori de câte ori datele cardului dumneavoastră (data expirării, număr card) se modifică (re-emitere la expirare sau înlocuire card furat/pierdut), nu va mai trebui să aveți grijă să le reintroduceți pe site-urile tuturor comercianților la care v-ați înregistrat cardul anterior. Aceste actualizări pot fi efectuate de acum automat și securizat prin serviciul VAU oferit de Visa.

În felul acesta, câștigați timp prețios și evitați neplăcerile generate de refuzul la plată și amânarea/nelivrarea serviciilor comandate din motive legate de neactualizarea datelor cardului.

Important:

 • Serviciul VAU este un beneficiu gratuit oferit tuturor clienților de carduri Vista Bank, însă activarea acestuia se face doar la cererea și cu acceptul dumneavoastră;
 • Puteți solicita oricând, fără costuri, activarea sau dezactivarea serviciului prin completarea unui formular în orice unitate Vista Bank;
 • Actualizarea datelor cardului dumneavoastră poate fi transmisă doar acelor comercianți care au aderat la VAU (comercianți participanți VAU). Dacă nu sunteți sigur(ă) dacă un comerciant este participant VAU, vă recomandăm să vă actualizați noile date direct la respectivul comerciant.
 • Comercianții participanți VAU pot fi din România sau de oriunde din lume.
 • Și în cazul în care cardul este închis (din decizia dumneavoastră sau a băncii), serviciul VAU transmite această informație către comercianții la care ați înregistrat respectivul card, împreună cu recomandarea de a vă contacta pentru a stabili cum veți continua colaborarea comercială cu aceștia.

Vă invităm să activați noul serviciu VAU pentru a beneficia de facilitățile oferite.

IMPORTANT: Din 1 ianuarie 2021, se schimbă soluția de autorizare 3D-Secure prin cod SMS la plățile online cu cardurile Vista Bank. Pentru a efectua în continuare plățile online la comercianți, în condiții de strictă siguranță, puteți opta între: (1) instalarea și activarea aplicației mobile Vista 3D Secure, disponibilă gratuit pe AppStore și GooglePlay – variantă pe care v-o recomandăm SAU (2) soluția cu parolă statică și cod unic prin SMS – ce va fi disponibilă din ianuarie.

Vista Bank vă pune la dispoziţie în mod gratuit soluția de autentificare Vista 3D Secure, o aplicație mobilă care vă permite efectuarea de tranzacţii de comerţ electronic în condiţii de strictă securitate și cu un proces de autentificare simplificat, cu ajutorul identificării biometrice (amprentă digitală/recunoaștere facială) sau a altui mod de securizare a telefonului mobil.

Deoarece Vista Bank avea și înainte implementată o soluție 3D-Secure cu corelare dinamică prin mesaj SMS, autentificarea prin aplicația Vista 3D Secure o să vi se pară în mare parte familiară. Pe scurt, aplicația mobilă Vista 3D Secure va înlocui autentificarea anterioară 3D Secure prin SMS pentru clienții care își instalalează aplicația Vista 3D Secure pe un smartphone/tabletă cu Android sau iOS.

Vă rugăm să citiţi cu atenţie documentul Reguli şi condiţii de utilizare a serviciului 3D-Secure Visa

În cele ce urmează, vom descrie pașii pentru instalarea, inregistrarea și utilizarea Vista 3D Secure.

A. Înregistrare în aplicația mobilă Vista 3D Secure

 1. Descărcați gratuit aplicația mobilă Vista 3D Secure din App Store (iOS) sau Google Play Store (Android) pe un smartphone sau tabletă.
 2. Introduceți în aplicația mobilă numărul Dvs. de telefon mobil valid înregistrat la Bancă și ultimele 6 cifre ale numărului de card Vista Bank pe care doriți să îl înrolați în aplicație. Important: asigurați-vă înainte de înregistrare că ați actualizat la Vista Bank datele Dumneavoastră personale, inclusiv numărul telefonului mobil înregistrat la Bancă.
 3. Permiteți primirea de notificări din partea aplicației: în timpul unei tranzacții e-commerce, veți primi prin intermediul aplicației Vista 3D Secure o notificare “Push” pentru a vă informa cu privire la necesitatea confirmării plății.
 4. Veți primi pe telefonul mobil un cod unic SMS generat automat. Introduceți acest cod SMS în aplicația mobilă, în câmpul “Codul SMS”.
 5. Înregistrarea este finalizată! Pașii de mai sus se efectuează o singură dată, la înregistrarea în aplicație.

Notă: În cazul în care dețineți mai mult de un card la Vista Bank, toate celelalte carduri ale Dumneavoastră vor fi înrolate automat în aplicație după finalizarea înregistrării conform pașilor de mai sus.

Aplicația vă oferă posibilitatea de a autoriza plățile online efectuate cu cardul/cardurile înrolat(e), precum și de a vizualiza Istoricul ultimelor tranzacții și statusul acestora (acceptat, anulat, în așteptare, expirat).

B. Utilizarea Vista 3D Secure la plata online cu cardul

 1. Accesaţi site-ul de unde doriţi să achiziţionaţi bunuri sau servicii, puneți produsele în coş si alegeți plata online cu cardul. Asigurați-vă că pe site-ul comerciantului apare logo-ul “Visa Secure” sau „Verified by Visa”.
 2. Ȋn pagina de plată introduceți datele solicitate de comerciant: număr de card, numele de pe card, cod CVV2, data de expirare.
 3. Veți primi prin intermediul aplicației o notificare de tip “Push”. Important : Tranzacţia nu se poate efectua fără un număr de telefon mobil valid înregistrat la Bancă. Asigurați-vă că datele Dumneavostră personale sunt actualizate la Vista Bank, inclusiv numărul telefonului mobil. De asemenea, este necesar să fiți conectat la Internet de pe smartphone/tabletă când utilizați aplicația.
 4. Apăsați pe notificarea primită și veți fi redirecționat către aplicația mobilă Vista 3D Secure.
 5. Datorită protocolului de corelare dinamică (măsură de securitate prin care sunteți informat pe un al doilea canal de comunicație cu privire la detaliile plății), detaliile tranzacției Dumneavoastră vor fi afișate pe ecran: numele comerciantului (beneficiarul plății) și suma de plată. Totodată, veți avea opțiunile de “Anulează” și “Confirmă” tranzacția. Notă: Din motive de securitate, numărul cardului va apărea pe ecranul aplicației Vista 3D Secure numai cu ultimele patru cifre.
 6. Verificaţi cu atenție suma şi numele comerciantului:
  • Dacă alegeți “Confirmă”, vi se va cere autorizarea tranzacției prin autentificare cu ajutorul amprentei digitale/recunoașterii faciale sau, dacă dispozitivul nu dispune de autentificare biometrică, prin introducerea codului de securizare al telefonului mobil. După autentificare, veți fi redirecționat către un alt ecran al aplicației mobile, în care vi se confirmă acceptarea tranzacției. Finalizarea tranzacţiei trebuie confirmată de către site-ul comerciantului, verificați Pagina de autentificare a comerciantului.
  • Dacă datele tranzacției sunt incorecte, apăsați “Anulează”, iar tranzacția este anulată automat.

C. Alte facilități oferite de aplicația Vista 3D Secure

 • Vizualizarea tranzacțiilor în așteptare – maxim 5 minute după inițierea tranzacției.
 • Vizualizarea cardurilor de credit și debit deținute la Vista Bank
 • Configurare Limbă – Româna, Franceză, Engleză
 • Date de Contact ale Băncii
 • Setări aplicație Vista 3D Secure

De acum, plățile Dumneavoastră online cu cardul sunt mai simplu de realizat și mai sigure! Vista Bank aduce schimbări în privința plăților online cu cardul pentru a vă proteja mai bine prin creșterea siguranței tranzacțiilor și pentru a respecta noul cadru legislativ în domeniu. În plus, beneficiați de fluidizarea procesului de autentificare prin utilizarea metodelor biometrice (amprentă digitală, recunoaștere facială).

Pentru Dumneavoastră, acest lucru înseamnă că la efectuarea de plăți online cu cardul Vista Bank pe teritoriul Spațiului Economic European (plata la comercianți online) este necesar să utilizați noua soluție de autentificare Vista 3D Secure, ce respectă standardul de Autentificare Strictă a Clientului (SCA). Mai multe informații despre SCA și conformitatea aplicației Vista 3D Secure sunt disponibile aici.

Pentru a adopta noua soluție, aveți la dispoziție o perioadă de acomodare, până la finalul anului 2020, în care plățile vor putea fi efectuate și în sistemul 3D Secure anterior. Având în vedere avantajele în ceea ce privește siguranța plăților, recomandarea noastră este să adoptați cât mai rapid noua soluție Vista 3D Secure și să beneficiați imediat de nivelul ridicat de securitate oferit de standardul SCA.

Care este noul cadru legislativ care impune Autentificarea Strictă a Clientului?

Schimbările aduse in domeniul plăților online au un scop mai larg și urmăresc protejarea consumatorilor, reducerea fraudelor și securizarea mai strictă a acestor tranzacții. Cele două reglementări sunt:

 • Legea nr. 209/2019 privind serviciile de plată şi pentru modificarea unor acte normative;
 • Regulamentul delegat (UE) 2018/389 al Comisiei din 27 noiembrie 2017 de completare a Directivei (UE) 2015/2366 a Parlamentului European și a Consiliului cu privire la standardele tehnice de reglementare pentru autentificarea strictă a clienților și standardele deschise, comune și sigure de comunicare.

Noile reglementări impun, printre altele, și utilizarea Autentificării Stricte a Clientului (SCA) la efectuarea tranzacțiilor online.

Ce este Autentificarea Strictă a Clientului (SCA)?

Autentificarea Strictă a Clientului (SCA) în cazul plăților online cu cardul (plata la comercianți online/plata e-commerce) înseamnă că identitatea titularilor de card trebuie să fie verificată mai strict pe teritoriul Spațiului Economic European, folosind două din cele trei metode de autentificare prezentate mai jos:

 • Metode de autentificare bazate pe cunoștinte (ceva ce numai clientul cunoaște): de exemplu, parolă sau PIN
 • Metode de autentificare bazate pe posesie (ceva ce numai clientul are): de exemplu, dispozitiv mobil (smartphone, tableta) sau alt dispozitiv fizic de autentificare
 • Metode de autentificare bazate pe inerență (ceva ce clientul este): de exemplu, amprentă digitală sau recunoaștere facială (autentificare biometrica).

Vista 3D Secure raspunde noilor cerinte, fiind o aplicație mobilă conformă SCA, certificată de VISA International pentru protocolul VISA Secure și care utilizează:

 • doi factori de autentificare , primul bazat pe posesie (aplicația instalată pe un device mobil identificat ca fiind în posesia clientului în etapa de înrolare, în baza numărului de telefon înregistrat la bancă și a ultimelor 6 cifre ale cardului, aplicație ce generează automat un cod unic OTP (one time passcode) pentru autorizarea fiecărei tranzacții), iar cel de al doilea bazat pe inerență (confirmarea tranzacției prin amprentă digitală/recunoaștere facială) sau pe cunoștințe (cod securizare telefon mobil).
 • protocolul de corelare dinamică, o măsură de securitate prin care dumneavoastră sunteți informat pe un al doilea canal de comunicație (în aplicația Vista3D Secure instalată pe smartphone/tabletă) cu privire la detaliile plății (numele comerciantului și suma de plată) în faza de confirmare a plații (pentru a vă permite să decideți dacă autorizați sau nu respectiva plată online cu cardul).

Notă: Banca nu prelucrează datele biometrice (amprentă, recunoaștere facială). Această verificare, parte a SCA, se efectuează strict la nivelul dispozitivului mobil al utilizatorului (smartphone, tabletă), banca neavând acces la aceste date.

Tranzacții în afara ariei de acoperire SCA (excepții de la aplicarea SCA):

 • Tranzacții cu comercianți virtuali din afara Spațiului Economic European;
 • Plăți inițiate periodic de comercianți către contul de card, în baza unui acord de debitare exprimat anterior de către deținătorul de card (de exemplu, abonamente).

Prenume*
Nume*
Adresă de E-mail*
Telefon*
Localitate*
Alege sucursala*
Mesaj

Completarea campurilor marcate cu * este obligatorie.

Trimite
Când un business e activ 24 de ore pe zi. Chiar și în weekend.
Testează noua generație de aplicații online - Vista Internet și Mobile Banking.
Soluții moderne pentru nevoile tale personale și de business.
Mai multe
Asistență Clienți
Agenții noștri dedicați sunt disponibili oricând.
INTRĂ ÎN CONTACT
Deschide un Cont
Deschide-ți contul, și noi îți vom deschide lumea finanțelor.
Cont nou
Credit Ipotecar
O casă pentru familia ta.
CERE O OFERTĂ
Noi, Vista Bank, punem egal între interacțiunea umană și cea profesională. Dialogul tău cu banca înseamnă, de fapt, dialog între oameni. În fiecare zi ne propunem să fim banca importantă din viața ta și a afacerii tale. Să fim mai aproape, mai prompți, mai puternici. Să valorificăm experiența și parteneriatul nostru pentru a construi împreună oportunități viitoare. Cu noi, proiectele tale sunt întotdeauna pe mâini bune.

Pentru că noi facem bankingul uman.

La dispoziția ta,

Vista Bank
#closer #faster #stronger